Kokį pakabinamą šviestuvą rinktis mergaitės kambariui?

Tinkamas kambario apšvietimas yra vienas iš svarbiausių dalykų norint užtikrinti, jog jis atrodytų žavingai, tačiau tuo pačiu metu būtų ir itin jauki namų vietelė. 

Nesvarbu ar kalba eina apie visiškai naujo kambario kūrimą ar senojo kambario atnaujinimą, visuomet verta pagalvoti apie tokius sprendimus kaip sieniniai, lubiniai, staliniai ar pakabinami šviestuvai.

Vis dėl to išsirinkti tinkamą šviestuvą nėra taip paprastas, o kartu ir suderinti jį su kitais elementais kambaryje. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie pakabinamus šviesus bei bendrai patarsime apie gero apšvietimo svarbą namuose.

Apšvietimo svarba bendram dizainui

Kai dekoruojate mergaičių kambarį, labai bus svarbus bendras jame kuriamas vaizdas. Tinkamų lubų ar pakabinamų šviestuvų ir kito kambario apšvietimo elementų pasirinkimas bus svarbus ne vieneriems metams į priekį.. 

Tai, kad žmonės naudoja apšvietimą, kad sukurtų bendrą kambario nuotaiką, nėra naujiena. Tačiau tai turėtų būti kažkas, į ką turėtumėte rinkdamiesi turėtumėte būti atsargūs, nes tai gali padaryti jūsų dizainą ne tik labai sėkmingu, tačiau suklydus – ir visiškai sugadinti. 

Taigi, koks yra geras apšvietimas mergaičių kambariui? Turėtumėte įsigyti šviestuvus, kurie bus pakankamo aukščio ir apšvies pagrindines kambario erdves. 

Jei siekiate, kad šviesa būtų iš pakankamai orientuota į centrą, čia reikėtų sustatyti pagrindinius šviestuvus. Žinoma, nereikėtų pamiršti ir papildomų šviesos šaltinių tokių kaip sieninės, stalinės ar pakabinamos lempos.

Taip pavyks susikurti išties gerą vaizdą bendrame plane.

Pagrindiniai veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis šviestuvus

Mergaitės kambario interjeras dažniausiai būna itin jaukus, turintis malonius spalvinius tonus ir iš esmės pakankamai paprastas.

Norint surasti tinkamą variantą šviestuvams reikėtų:

  • Užtikrinti darbo vietos apšvietimą – vaikai paprastai turi atskirą erdvę mokymuisi, todėl šviesa čia turėtų būti pakankami stipri ir tinkamai pakreipta. Gera šviesa užtikrins, jog vaikas nepavargs ruošiant namų darbus ir t.t.
  • Svarbu ir jaukioji erdvė – čia dažniausia yra miegamoji arba kitaip dar vadinama poilsio erdvė. Tokioje vietoje kur kas protingesnis pasirinkimas bus paprastos šviesos, kurios per daug neaakina, tačiau taip pat tinkamai apšviečia šią erdvę.
  • Apšvietimas – kaip dizaino motyvas – pasikartosime, tačiau tinkamas apšvietimas yra be galo svarbus norint užtikrinti bendrą erdvės grožį ir jaukumą. Geri apšvietimo sprendimai bus itin svarbūs ir kaip dizaino aspektas.

Pasirūpinkite, kad kambarys būtų jaukus

Jaukumas kambaryje, be jokios abejonės, yra vienas kuomet kalba apie vaiko kambario dizainą. Apšvietimas, kaip jau kalbėjome kiek anksčiau, yra be galo svarbus faktorius norint užtikrinti būtent tai, jog erdvė bus maloni.

Pasirinkus tinkamą miegamosios, darbo ir kitų erdvių dizainą, galime nesunkiai užtikrinti, jog kambarys vaikui patiks ir bus jaukus dar ilgus metus į priekį. Visai kaip dekoracijos, pasirinkti baldai ir kiti faktoriai, apšvietimas, neturėtų būti nurašytas kaip smulkmena.

Parengta pagal bijunai-prienamo.lt informaciją.

Back To Top