Kaip sukurti jaukią terasą prie namų?

Mūsų namų terasa – tai tikra ramybės oazė kurioje galime pilnai atsipalaiduoti ir pabėgti nuo kasdienių rūpesčių. Tiesa, norint užtikrinti tą jaukumą, ne ką mažiau svarbus yra tinkamas jos dizainas.

Čia svarbu užtikrinti gerą komfortą, turėti pakankamą šviesos kiekį, pasirinkti tinkamus baldus tokius kaip minkšti kampai  ir apgalvoti kitus svarbius faktorius.

Šiame straipsnyje – pagrindiniai patarimai kaip susikurti jaukią terasą prie namų, kurie tikrai tiks bet kokio tipo erdvei.

Užtikrinkite tinkamą apšvietimą terasoje

Ar nekantraujate papuošti nedidelę terasos zoną savo namuose? Kad galėtumėte padaryti erdvę gražią, turite tinkamai susitvarkyti pagrindus. 

Apšvietimas, baldai ir augalai atlieka esminį vaidmenį nustatant bendrą vaizdą ir padedant sukurti tinkamą atmosferą. Ne tik estetika, bet ir vidaus apšvietimas gali padėti išspręsti praktines problemas. 

Tinkamas apšvietimas gali ištaisyti tamsias terasos erdves.

Čia vertėtų pagalvoti apie sieninius, lubinius ir kitų tipų šviestuvus.

Idėjos mažos terasos dizainui

Mažos terasos gali atrodyti taip jaukiai ir žavingai! Dažnai tai yra pirmas dalykas, kurį svečiai mato iš namų, todėl turėtumėte sukurti šią erdvę, kad galėtumėte kokybiškai praleisti laiką su draugais ir šeima. 

Turėtumėte gerai apgalvoti dizainą, stilių ir biudžetą kurį galite skirti, o jei įmanoma, būtinai pasitelkite profesionalų pagalbą. 

Jei jums patinka tradicinis, modernus ar skandinaviškas stilius ir norite jaukios nedidelės terasos, būtent pagal tai ir reikėtų ieškoti geriausių sprendimų.

Suteikite aplinkai daugiau spalvų

Su pavasariu, nors kartais orai šiltesni, taip pat pastebite, kad spalvos atžvilgiu yra daug kontrastų ir labai ryškūs temperatūros pokyčiai tarp dienos ir nakties. Tai reiškia didelį diskomfortą žmonėms, priverstiems likti namuose ir dėl to labai nenoriai ilgai praleisti lauke. 

Tačiau taip neturėtų būti. Nors ir mūsų namai vis dažniau yra laikomi kaip uždara erdvė, tinkama teraso gali džiuginti bet kuriuose sezono metu ar tai būtų žiema, vasara, ruduo ar pavasaris.

Paprastai geriausias pasirinkimas yra tam tikros tematikos laikymasis pagal pasirinktą interjero stilių ir konstrastų sudarymas atitinkamose vietose.

Tie, kurie gyvena namuose ar apartamentuose su terasa, turi šias erdves tinkamai, kad susikurtumėte išties jaukią vietelę

Tinkamų terasos baldų pasirinkimas

Baldai – vienas kertinių terasos aspektų. Norint jog ji išties būtų nepakartojama poilsio erdvė, įmantrūs ir žavingi terasos baldai čia tikrai bus reikalingi. Visai nesvarbu apie kokį interjero tipą kalba eina, būtina neprašauti su jų pasirinkimu.

Ko gero svarbiausias dalykas yra tai, jog baldai turėtų būti aukštos kokybės ir būtų atsparūs vandeniui.Dažniausiai tai yra mediena arba vandeniui atspari tekstilė iš PVC. Čia svarbu atsižvelgti į tai, kad terasos baldai taip pat turi būti nuolat valomi nuo dulkių ir nešvarumų.

Nors pati baldo kokybė yra pats svarbiausias dalykas, geras pasirinkimas tikrai bus tie baldai kurie būtų bent kiek atsparūs drėgmei.

Kitas aspektas yra jaukumas. Nors patrauklūs baldai dažnai būna brangesni, jie paprastai turi ir gera kokybę, todėl kaina tikrai kils. Čia vėlgi dominuoja mediena.Tai gali būti pušis, maumedis, bukas ar ąžuolas. 

Tai natūrali medžiaga, todėl ji visada išsaugo savo šilumą ir tekstūrą. Iš šios medžiagos pagaminti baldai yra sunkesni nei tekstiliniai, tačiau jie yra gana tvirti. 

Kalbant apie rėmą, reikia atsižvelgti į tai, kad jis turi būti pagamintas iš aukštos kokybės metalo, kad būtų ne tik patvarus, bet ir vartotojas gali pasikliauti, kad jis ilgai atrodys nepriekaištingai (bent tai neįpareigoja jūs visą laiką nuolat tikrinate tvirtinimo jungtis). 

Baldo medžiagos, yra  svarbus elementas kuriant patogią harmoniją interjere.

Paruošta pagal baldaiska.lt informaciją

Back To Top